BestPrice.gr
0
Το καλάθι είναι άδειο

4 ερωτήσεις για την υγεία των νυχιών μας

05/08/2019
από Evdokia Laskaraki

Το φυσικό νύχι είναι το θεμέλιο κάθε υπηρεσίας σε ένα nail salon. Ένα υγιές νύχι πάντα παρέχει έναν καθαρό καμβά για τη δημιουργία όμορφων nail art. Είτε είσαστε επαγγελματίας νυχιών, είτε επισκέπτεστε τακτικά κάποιο nail studio για να περιποιηθείτε τα νύχια σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα βασικά σημάδια της υγείας των νυχιών - και τις απαντήσεις σε τυχόν σχετικές ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν κάποια στιγμή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 4 συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την υγεία των νυχιών, που κάθε επαγγελματίας πρέπει να είναι έτοιμος να σας απαντήσει!

1. Πώς μπορώ να δώσω όγκο στα νύχια μου;

Το πάχος των νυχιών είναι το πρώτο πράγμα που απασχολεί όσους επισκέπτονται κάποιον επαγγελματία νυχιών, πιστεύοντας ότι είναι ένα ορατό δείγμα της υγείας των νυχιών. Το πάχος του φυσικού νυχιού καθορίζεται από το μήκος της μήτρας ή από την περιοχή κάτω από την πτυχή των νυχιών.

Παρά τα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, δεν υπάρχουν "μαγικά προϊόντα" που θα κάνουν το νύχι να γίνει παχύτερο από ό, τι επιτρέπει η γενετική, αλλά είναι σίγουρο πως, η υγιεινή, η διατροφή, η επαναλαμβανόμενη επαφή με νερό/υγρασία και η ξήρανση (ειδικά στους ξηρούς χειμερινούς μήνες), μπορεί να λεπτύνουν τα φυσικά νύχια.

Εάν κάποιος έχει λεπτά, αδύναμα νύχια, θα πρέπει να προσδιοριστεί αν είναι εκ φύσεως ή αν έχουν γίνει έτσι από κάποιον τραυματισμό. Μια θεραπεία κερατίνης μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσικής πρωτεΐνης του νυχιού. Επίσης, μια ισχυρή επίστρωση νυχιών, όπως το υγρό και σκόνη ακρυλικού, μπορεί να προστατεύσει το νύχι καθώς μεγαλώνει και σταδιακά δυναμώνει ξανά. Μπορείτε επίσης να υιοθετήσετε πιο μόνιμα αυτή την επίστρωση, αν τα νύχια σας είναι πολύ λεπτά από φυσικού τους. 

Το σίγουρο είναι όσοι διαθέτουν τέτοια νύχια, πρέπει να αποφεύγουν το συχνό buffer στην επιφάνεια των φυσικών νυχιών, καθώς αυτή η λείανση αφαιρεί τα προστατευτικά στρώματα του νυχιού και μπορεί να κάνει τα νύχια λεπτά και αδύναμα.

2. Πώς μπορώ να δυναμώσω τα νύχια μου;

Οι περισσότεροι από εμάς θα ήθελαν να έχουν δυνατά φυσικά νύχια, που δεν σπάνε ποτέ! Τα νύχια που είναι μαζί και σκληρά και ευλύγιστα, είναι γερά εκ φύσεως, ενώ τα νύχια που δεν πληρούν και τα δύο αυτά κριτήρια, θα χρειαστούν πιθανώς λίγη βοήθεια. 

Τα σκληρά και εύθραυστα νύχια μπορούν να επωφεληθούν από μια επικάλυψη με τζελ νυχιών ή από ένα ενυδατικό λάδι νυχιών υψηλής ποιότητας, που μπορεί να διεισδύσει στην επιφάνεια των φυσικών νυχιών. Συστατικά όπως τα jojoba και squalane είναι έλαια μεταφοράς, που επιτρέπουν τη διείσδυση στην επιφάνεια των νυχιών για να λιπαίνουν τα κύτταρα των νυχιών.

Τα νύχια που είναι αδύναμα και υπερβολικά εύκαμπτα θα χρειαστούν μια επίστρωση που θα τα προστατεύσει και θα τα ενισχύσει. Το πόσο εύκαμπτο είναι ένα νύχι, θα καθορίσει εάν ένα gel polish θα είναι αρκετό, ή εάν είναι απαραίτητο το υγρό και σκόνη ακρυλικού για να βελτιωθεί η δύναμη του νυχιού.

3. Πώς μπορώ να σταματήσω το ξεφλούδισμα των νυχιών μου;

Τα νύχια μερικές φορές ξεφλουδίζουν φυσικά και άλλες φορές ξεφλουδίζουν λόγω εξωτερικών παραγόντων. Η κηπουρική και η υπερβολική έκθεση στο νερό ή στα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νύχια. μέχρι το σημείο του ξεφλουδίσματος. Όταν οι εξωτερικοί παράγοντες προκαλούν το ξεφλούδισμα των νυχιών, ορισμένα βασικά μέτρα φροντίδας στο σπίτι και επιστρώσεις νυχιών που εφαρμόζονται στα studio νυχιών μπορούν να βοηθήσουν στην παύση της βλάβης. Aν φοράτε γάντια για το πλύσιμο πιάτων, για το καθάρισμα του σπιτιού ή τον κήπο, τότε θα προστατευθούν τα νύχια και θα περιοριστεί το ξεφλούδισμα. 

Οι επιστρώσεις νυχιών όπως το βερνίκι νυχιών και το gel polish θα σφραγίσουν τις άκρες των νυχιών και θα τις προστατεύσουν. Ο σχηματισμός των νυχιών με μια λίμα 240 grit και όχι λιγότερων grit, θα σφραγίσει επίσης τις άκρες, καθιστώντας τα νύχια λιγότερο πιθανό να ξεφλουδίσουν.

4. Πώς μπορώ να επιμηκύνω τα νύχια μου;

Όταν επιθυμείτε μακρύτερα νύχια, τότε εξαρτάται από το επαγγελματία νυχιών να διαπιστώσει εάν τα νύχια μπορούν να μεγαλώσουν από μόνα τους ή αν χρειάζονται κάποια επίστρωση νυχιών. Τα γερά νύχια που είναι εξίσου σκληρά και ευλύγιστα, μπορεί να είναι σε θέση να μακρύνουν από μόνα τους με λίγη βοήθεια από οικιακή φροντίδα, όπως η τακτική εφαρμογή ελαίου νυχιών. 

Τα νύχια που ξεφλουδίζουν ελαφρώς ή που είναι κάπως εύθραυστα, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν καλύτερα με κάποια προστασία υπό τη μορφή gel polish

Τα νύχια που είναι πολύ σκληρά ή εύθραυστα θα είναι λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο με μια επίστρωση gel, που θα προσθέσει μήκος και θα τα προστατεύσει καθώς μεγαλώνουν. 

Τα μαλακά, αδύναμα νύχια που χρειάζονται ένα makeover θα δουν τα καλύτερα αποτελέσματα από την προστιθέμενη σκληρότητα μιας επικάλυψης υγρού και σκόνης ακρυλικού, που θα προσθέσει μήκος. 

Ο επαγγελματίας πρέπει να γνωρίζει πότε να πει "δεν ξέρω"

Όσοι είσαστε επαγγελματίες, πιθανότατα σας έχουν γίνει πολλές φορές αυτές οι ερωτήσεις σχετικά με τα σημάδια υγείας των νυχιών, ή αν επισκέπτεστε κάποιο nail studio για την περιποίηση των νυχιών σας σίγουρα θα έχει τύχει να ζητήσετε τη γνώμη ενός επαγγελματία! Η γνώση του πώς να απαντήσει ο τεχνίτης νυχιών δείχνει την εμπειρία και τον επαγγελματισμό του. Και όταν κάνετε μια ερώτηση που δεν ξέρει πως να σας απαντήσει, η ειλικρίνεια θα έχει πάντα ως αποτέλεσμα τον σεβασμό σας προς αυτόν. Μπορείτε να του προτείνετε να κρατήσει σημειώσεις σχετικά με την ερώτησή σας και να επικοινωνήσει με έναν εκπαιδευτή ή έναν ειδικό, για να δει εάν μπορούν να του δείξουν τη σωστή κατεύθυνση για τις απαντήσεις. 

Ένας πραγματικός επαγγελματίας νυχιών δίνει αξία στη γνώση και δεν φοβάται να παραδεχτεί ότι πρέπει να μάθει περισσότερα!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση
  
Social Messaging